Укрексімбанк оголосив конкурс на голову правління замість Гриценка

Державний експортно-імпортний банк Укрексімбанк розпочав конкурсний відбір на посаду голови правління замість Олександра Гриценка, якого підозрюють у відмиванні коштів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Рішення про проведення конкурсу наглядова рада банку прийняла 15 листопада, прийом документів стартував 18 листопада.

Зазначимо, що рішення про проведення конкурсу було прийнято фінустановою напередодні затримання чинного голови правління Укрексімбанку за підозрою у відмиванні коштів.

Кандидати, які бажають брати участь в конкурсі, повинні надати початковий пакет документів компанії з підбору персоналу Odgers Berndtson (ТОВ Телент Едвайзорс) до 18:00 2 грудня 2019 року.

Третього грудня комітет з питань призначень наглядової ради банку спільно з компанією з підбору персоналу відбере не більше 10 учасників конкурсу, яких допустять до наступного етапу.

6 грудня комітет з питань призначень наглядової ради банку спільно з компанією з підбору персоналу проведе співбесіду з відібраними кандидатами, з яких рекомендує трьох осіб для проходження фінального етапу відбору.

Фінальний етап — співбесіди кандидатів з наглядовою радою банку — призначений на 6 грудня.

Умови проведення конкурсу та вимоги до претендентів доступні за посиланням.

Нагадаємо, 16 листопада СБУ затримала голову правління Укрексімбанку Олександра Гриценка за підозрою у відмиванні грошей.

За даними СБУ, Гриценко підозрюється у виведенні з-під арешту майна одного з медіа-холдингів, сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом чиновниками часів Віктора Януковича.

Мова йде про медіа-холдинг UMH, який бізнесмен-втікач Сергій Курченко купив у бізнесмена Бориса Ложкіна за кредитні кошти Укрексімбанку.

Прокурори підозрюють Гриценка в тому, що він на замовлення Курченка і експершого віце-прем’єра Сергія Арбузова допомагав легалізувати $100 млн. При цьому загальна сума передбачуваної легалізації становить $506 млн.

У наглядовій раді і правлінні Укрексімбанку запевнили, що затримання Гриценка не вплине на роботу фінустанови.

Печерський районний суд Києва на засіданні 18 листопада звільнив голову правління Укрексімбанку Олександра Гриценка під заставу в 3 млн грн.

Прокурори вимагали арештувати голову Укрексімбанку на 55 днів із правом внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *