Укрексімбанк повернув у березні понад 140 млн грн NPL

Державний Укрексімбанк у березні забезпечив погашення простроченої кредитної заборгованості у розмірі 142 млн грн.

За даними банку, кошти надійшли за рахунок продажу заставного майна, а саме частини майнового комплексу «Заводу напівпровідників» у Запоріжжі.

Зокрема понад 120 млн грн отримані від реалізації об’єктів нерухомості за частковим погашенням кредиторських вимог банку. Ще 21,5 млн грн становило відшкодування за раніше авансованими до фонду арбітражного керуючого коштами на оплату послуг з охорони майна та забезпечення експлуатаційно-сервісних витрат.

«Оперативний план роботи з непрацюючими кредитами передбачає проведення навесні низки заходів, які мають вже в короткій перспективі знизити обсяг проблемних активів на балансі банку», – повідомив голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

У лютому Укрексімбанк виставив на торги майновий комплекс «Заводу напівпровідників» у Запоріжжі – найбільшого виробника матеріалів для сонячних батарей.

За даними банку, об’єкти, які є предметами застави та іпотеки, реалізуються в рамках процедури банкрутства заводу для забезпечення виконання кредитних зобов’язань перед Укрексімбанком.

Укрексімбанк розпочав інвестування в суверенні єврооблігації України за дорученням клієнтів-фізосіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *