Укрексімбанк продає активи на 1 млрд грн

Державний Укрексімбанк вперше виставив на електронні торги OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» великий пул комерційної нерухомості в Києві та інших містах.

За даними ДП «СЕТАМ», непрофільні активи містять унікальні за архітектурною цінністю та локацією споруди, які інвестиційно перспективні для компаній з управління активами, девелоперів та інших підприємств і організацій, що планують придбати адміністративні та виробничі приміщення, а також земельні ділянки для будівництва.

«Пул об’єктів загальною оціночною вартістю у понад мільярд гривень включає в себе офісні центри на Подолі, будинки на Печерську, земельну ділянку площею 14 га в с. Чайки під Києвом, а також низку складських та комерційних приміщень в регіонах. Ця комерційна нерухомість юридично чиста, перебуває у власності банку та буде продана без жодних обтяжень. Для організації відкритих торгів і дотримання принципів чесної конкуренції ми залучаємо ДП «СЕТАМ» – авторитетну платформу з проведення електронних аукціонів», – зазначив директор департаменту реструктуризації та стягнення Укрексімбанку Олег Лазовський.

Лоти Укрексімбанку виставлені на відкриті торги у формі класичного онлайн-аукціону з підвищенням ціни.

Всю необхідну інформаційну підтримку, пошук потенційних покупців, проведення промозаходів та надання учасникам електронних торгів комплексних консультаційних послуг, у тому числі з планування стратегії участі в аукціоні здійснює партнер банку Національна електронна біржа.

Зазначимо, що Укрексімбанк вперше виставляє активи на продаж через СЕТАМ. У квітні продаж майна через держпідприємство розпочав ПУМБ.

До найбільш системних партнерів за цим напрямом можна відвести державні Ощадбанк, Укргазбанк та ПриватБанк.

«Ми вміємо продавати подібні великі пули активів і успішно це робимо понад 5 років у співпраці з українськими банками. За цей час в рамках добровільної реалізації вже продано активів на понад 3,8 млрд грн. Укрексімбанк став нашим 21-м банком-партнером. Дякуємо за довіру і розраховуємо на плідну та довгострокову співпрацю», – наголосив гендиректор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

СЕТАМ шукає міжнародного партнера для просування і продажу активів іноземним інвесторам.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *