Укрексімбанк розпочав відбір банків-кредиторів бізнесу

Державний Укрексімбанк розпочав відбір банків для кредитування бізнесу за програмою з надання державних гарантій на портфельній основі.

Укрексімбанк діятиме як агент уряду за програмою фінансової держпідтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва згідно з Порядком надання державних гарантій на портфельній основі, зазначає пресслужба банку.

25 листопада Кабмін призначив Укресімбанк своїм агентом по відбору банків-кредиторів.

Укрексімбанк в якості агента уряду здійснює збір документів від банків, що мають бажання взяти участь у програмі, їх перевірку, підготовку проектів договорів, які укладатимуться між гарантом та банками-кредиторами щодо надання державних гарантій.

Крім того, Укрексімбанк здійснюватиме моніторинг та звітування про стан реалізації програми і супроводжуватиме процес розрахунків у разі настання гарантійних випадків.

Метою надання гарантій на портфельній основі є підтримка мікро-, малого та середнього бізнесу в Україні через спрощення доступу підприємствам до банківського фінансування, а відтак – сприяння розвитку економіки.

Для участі у відборі банкам необхідно до 7 грудня надіслати звернення про заінтересованість в отриманні державних гарантій на портфельній основі, разом з необхідним переліком документів на електронну адресу Укрексімбанку, з подальшим надсиланням оригіналів на адресу агента.

За результатами відбору серед банків, які подадуть документи агенту, Кабмін визначатиме банки-кредитори та обсяги надання державних гарантій для кожного такого кредитора.

На підставі цих рішень з банками-кредиторами укладається договір щодо надання державної гарантії на портфельній основі на термін до 5 років (державною гарантією забезпечується до 50% боргових зобов’язань за портфелем кредитів та до 70% за кожним окремим кредитом), а банки формують портфель кредитів.

З огляду на це, Укрексімбанк запрошує українські банки брати активну участь у програмі державних гарантій на портфельній основі та без зволікань надавати свої заявки на участь.

У вересні Верховна Рада схвалила урядовий законопроєкт щодо надання кредитних держгарантій бізнесу на портфельної основі обсягом 5 млрд грн у другому читанні та цілому.

25 листопада Кабмін визначив порядок надання бізнесу державних гарантій на портфельній основі на 5 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *