Укргазбанк 3 липня видав іпотечні кредити на 150 млн грн

Укргазбанк повідомив, що з липня видав іпотечні кредити на суму майже 150 млн грн, а програма доступних кредитів під 8,8% річних, що стартувала в той же час, отримала вже майже 3000 заявок.

Як уточнює держбанк, на придбання житла на вторинному ринку нерухомості було видано 135 кредитів на 88,6 млн грн.

Укргазбанк пропонує потенційним позичальникам такі умови: первинний внесок – від 30% вартості житла, термін кредиту – від 20 років, тавка – від 8,8% річних у гривні, максимальна сума – 5 млн грн.

“Банк також відкритий до співпраці з надійними забудовниками, оскільки володіє достатнім ресурсом для кредитування і багаторічним досвідом роботи з різними іпотечними програмами. Тому партнерів відбираємо дуже ретельно, оскільки їх надійність – безпека та впевненість наших клієнтів”, – зазначає держбанк.

Урядовий проект держбюджету на 2021 рік включає програму забезпечення житлом понад 30 тисяч сімей.

Йдеться про іпотечне кредитування зі ставкою до 7% на весь період кредитування, мінімальним внеском 20%, максимальним строком кредитування 20 років та максимальною сумою позики 2 млн грн.

Крім того, планується варіант фінансового лізингу зі ставкою 5% на весь період і першим внеском 0%. Максимальний строк лізингу – 20 років.

Як зазначалося, пріоритет при забезпеченні житлом буде надаватися для військовослужбовців та інших категорій службовців.

Нещодавно заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів повідомляла, що за програмою іпотечного кредитування під 10% річних на сьогодні видано кредитів на суму 329,2 млн грн.

“Близько 400 сімей отримали нове житло в кредит під доступну вартість протягом 2-х місяців від запуску програми. При цьому темпи видачі таких кредитів щотижня зростають. У програмі беруть участь п’ять банків: Приватбанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Правекс-Банк та Кредобанк”, – зазначала Ю. Ковалів.

На початку вересня Верховна Рада внесла зміни в держбюджет на 2020 рік, якими передбачено право Мінфіну здійснювати за рішенням Кабміну понадпланові випуски ОВДП з подальшим придбанням у держвласність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії акціонерного товариства, 100% акцій якого належать державі в особі Мінфіну та яке створено з метою впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, з відповідним коригуванням показників та інформуванням парламентського комітету.

Крім того, передбачено Мінфіну видатки за новою бюджетною програмою «Поповнення статутного капіталу акціонерного товариства, яке створюється з метою впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом» у сумі 10 мільйонів гривень із зменшенням на цю суму видатків за бюджетною програмою «Обслуговування державного боргу».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *