Укргазбанк отримав нового очільника

Наглядова рада Укргазбанку 2 листопада вирішила призначити Андрія Кравця головою правління Укргазбанку (рос.).

Це рішення було ухвалено одностайно.

«Наглядова рада переконана, що призначення Андрія Кравця дозволить забезпечити безперервне продовження успішної діяльності банку та сприятиме подальшій консолідації позицій Укргазбанку, як одного з лідерів українського банківського сектору», – заявили у банку.

Після того, як Кирило Шевченко пішов з посади голови правління Укргазбанку, щоб очолити Національний банк, обов’язки голови правління Укргазбанку з 17 липня 2020 року виконував саме Андрій Кравець.

Протягом останніх п’яти років Андрій Кравець обіймав посаду першого заступника голови правління Укргазбанку, в який прийшов із ВТБ Банку. Він має досвід роботи в Мінфіні та НБУ.

Пан Кравець продовжуватиме виконувати обов’язки голови правління банку до погодження його кандидатури Національним банком України.

Укргазбанк належить державі на 95%, тому на цей банк не поширюється вимога проведення обов’язкого публічного конкурсу на посаду голови правління, як подібні конкурси відбувалися в державних на 100% Укрексімбанку та Ощадбанку, де в конкурсах перемогли Євген Мецгер (ексзаступник голови правління Укргазбанку) та Сергій Наумов (ексголова правління Піреус Банку) відповідно.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *