Укргазбанк першим видав кредит 5-7-9% з державною гарантією

Укргазбанк видав перший кредит в рамках «Доступні кредити 5-7-9%» на умовах часткових кредитних гарантій.

Позику в розмірі 1,5 млн грн на 5 років отримало фермерське господарство «Таврійська ягода» (село Приморське, Василівського району, Запорізької області), засноване в 2018 році.

В Мінфіні повідомили, що кошти були використані для організації системи водопостачання для господарчих потреб господарства: замовлено проект для підключення в системі водопостачання села Приморське, придбано необхідне обладнання, здійснено монтаж, отримано дозвіл на спеціальне водокористування. Загальний обсяг інвестицій склав близько 3 млн грн.

Основний напрямок господарської діяльності ФГ «Таврійська ягода» – інтенсивне садівництво та вирощування ягідних культур з метою подальшого зберігання, переробки і реалізації на місцевому та іноземних ринках. Підприємство розташоване в степовій зоні з посушливим кліматом. Відтак, питання забезпечення джерелом вологи є одним з ключових для розвитку господарства та максимізації його доходу.

«Попри карантин та переважно дистанційну роботу наших менеджерів, ми ні на мить не зупиняли розгляд заявок за ініційованою президентом програмою, а тому наші клієнти отримали доступних кредитів «5-7-9%» найбільше в країні. Тож зовсім не дивно, що саме Укргазбанк видав першу таку гарантію в Україні, тим більше, що ми вже маємо чималий досвід у забезпеченні портфельних кредитних гарантій у співпраці з Європейським інвестиційним банком. До того ж цей гарантійний механізм відкрив абсолютно нові можливості для кредитування клієнтів, які раніше не могли отримати фінансування через відсутність або недостатність забезпечення», – зазначив голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.

Він зазначив, що гроші спрямовані на систему капельного зрошення, загальною вартістю у 2,5 млн грн. Біля 60% цієї суми профінансував Укргазбанк через кредит з гарантією держави по програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включає додаткову опцію – кредитні гарантії. Інструмент дозволяє вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника.

«Завдяки інструменту часткових кредитних гарантій ми, фактично, розблокували і доступне кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги. Йдеться про тих, які вирішили створити власну справу з нуля і окрім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності. Однак, як показує приклад ФГ «Таврійська ягода», цим інструментом можуть скористатися і вже існуючі підприємства, які мають господарську історію, але потребують підтримки держави», – говорить виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Руслан Гашев.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *