«Укрзалізниці» відстрочили виплату 750 млн грн дивідендів

Уряд надав АТ «Укрзалізниця» відстрочку по виплаті дивідендів до державного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності за 2018-2019 рр.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Сьогодні, 8 липня, на своєму засіданні уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури законопроєкт щодо забезпечення додаткових економічних гарантій у зв’язку з поширенням COVID-19 та запровадженням карантину, який передбачає надання Укрзалізниці відстрочки з виплати дивідендів до державного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності за 2018-2019 роки», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до прийнятого рішення про нарахування дивідендів, «Укрзалізниця» додатково спрямує 60% чистого прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності за 2018 рік у розмірі 206,2 млн грн на виплату дивідендів до держбюджету не пізніше 31 грудня 2020 року. На суму коштів, сплачених вчасно, не нараховуватиметься пеня.

За словами міністра, загальнонаціональний карантин, що був запроваджений у зв’язку з пандемією COVID-19, негативно позначився на багатьох сферах економіки, зокрема в залізничній галузі.

«З 18 березня цього року були призупинені пасажирські перевезення, що очікувано негативно позначилося на чистому прибутку «Укрзалізниці». При цьому, компанія мусила повернути пасажирам значні суми коштів за квитки, що були придбані раніше. До 12% скоротилися і обсяги вантажних перевезень через зниження об’ємів виробництва всередині країни та припинення роботи окремих підприємств-вантажовідправників», – зазначив Криклій.

20 травня Кабінет міністрів вніс зміни в базовий норматив відрахування частки прибутку держпідприємств, що спрямовується на виплату дивідендів за 2019 рік.

Зокрема для «Укрзалізниці» базовий норматив дивідендів був знижений до 30%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *