Укрзалізниця заявляє про розкрадання деталей з локомотивів на 10 мільйонів гривень

Укрзалізниця заявляє про розкрадання деталей з локомотивів на 10 мільйонів гривень

Апарат директора з економічної та інформаційної безпеки “Укрзалізниці” під час позапланової перевірку однієї з баз довготривалого зберігання локомотивів виявив низку фактів розкрадання деталей локомотивів.

Як ідеться в повідомленні держкомпанії, за попередніми підрахунками, сума збитків уже сягає понад 10 мільйонів гривень. Саму ж перевірку було проведено через надходження до УЗ інформації про масове розкрадання елементів тягового рухомого складу. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Вже під час перевірки виявлено та задокументовано відсутність низки вузлів і деталей локомотивів. Як правило, це дороговартісні елементи, що містять кольорові метали. Серед них гідрогасники, силові кабелі та інше електрообладнання. У той же час виявилося, що керівництво депо, на балансі якого перебуває база запасу локомотивів, не вживало жодних заходів, спрямованих на встановлення причетних до розкрадання осіб.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

До того ж, за даними УЗ, база не охоронялась, а її керівництво навіть не намагалося забезпечити охорону матеріальних цінностей та звернутися до правоохоронних органів щодо фактів розкрадань.

З урахуванням того, що в діях відповідальних посадових осіб вбачаються ознаки службової недбалості, зараз “Укрзалізниця” вирішує питання щодо передачі матеріалів перевірки до правоохоронних органів для початку відповідного розслідування. Інші подробиці ситуації наразі невідомі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *