Уманський назвав видатки, які до кінця року будуть під загрозою

Підготовка до другої хвилі коронавірусу в Україні поки що провалюється, до кінця року під загрозою можуть опинитися видатки на комунальні послуги, зарплати та пенсії.

Про це повідомив ексміністр фінансів та колишній радник глави Офісу президента Ігор Уманський під час сьогоднішнього брифінгу.

“За 10 місяців поточного року ковідний фонд на 40 млрд вже витрачено, витрачено переважно не на заходи боротьби з COVID-19, а на інші пріоритети, які визначив для себе уряд. Медична інфраструктура – не створена, підготовка до другої хвилі пандемії – поки що провалюється”, – заявив ексміністр фінансів.

Уманський додав, що за цей же період держава на 95% не профінансувала видатки загальнодержавного бюджету: “В т.ч. майже на 35 млрд видатки захищені”. За його словами, дохідна частина після секвестру бюджету виглядає такою, що може бути виконана до кінця цього року.

“Між тим, 300 млрд грн планових видатків, які мають бути забезпечені відповідними запозиченнями, є під загрозою. Вдалося залучити лише трохи понад 100 млрд і до кінця року щонайменше 100 млрд грн державних видатків опиняться під загрозою”, – наголосив він.

Уманський пояснив, що зокрема це стосується ризиків соціальної групи: пенсій, заробітних плат, комунальних платежів. Він додав, що під загрозою також опиниться курсова стабільність, інфляційні процеси та, як наслідок, вся фінансово-економічна система.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *