UNICEF: 200 тисяч дітей відвідують школу у зоні бойових дій на Донбасі

Вікна у школах закладені мішками з піском, у підвалах шкіл обладнані бомбосховища – в таких умовах вчаться 200 тисяч школярів на Сході України, повідомляють в UNICEF.

Попри бойові дії діти продовжують навчатися

Двісті тисяч школярів змушені вчитися у військовому середовищі на тлі бойових дій на сході України, повідомляють в Дитячому фонді ООН (UNICEF).

“Діти вчаться в школах, у стінах яких видно отвори від куль, а вікна закладені мішками з піском. У підвалах обладнані бомбосховища, а у дворах залишаються осколки снарядів. Система освіти на сході України знаходиться під перехресним вогнем вже більше чотирьох років”, – наголосила глава представництва UNICEF в Україні Джованна Барберіс.

Як повідомляє організація, за останні чотири роки конфлікту в Україні знищені і пошкоджені сотні шкіл. Зокрема, протягом останніх 16 місяців – щонайменше 45 шкіл.

“UNICEF та партнери зафіксували як мінімум вісім випадків, коли військові об’єкти і об’єкти збройних груп розміщувалися в межах 500 метрів від дитячих садків та шкіл, а у двох місцях вони були розташовані лише в кількох метрах від навчальних закладів. Крім цього, з початку конфлікту пошкодження отримали ще 700 шкіл на сході України”, – йдеться у повідомленні Дитячого фонду ООH, поширеному у суботу, 5 травня.

У UNICEF відзначили, що загрозою для дітей є розташовані по обидва боки лінії розмежування на Донбасі військові об’єкти, зокрема, склади боєприпасів і контрольно-пропускні пункти.

Діти бояться обстрілів, і вчителі намагаються заспокоювати їх, але це дуже важко. Дітям важко впоратися з цим, тому що вони нервують і переживають стрес” – розповіла директорка школи № 2 у місті Красногорівка Олена Михацька.

З початку навчального року у UNICEF спостерігали шість випадків, коли колишні будівлі шкіл були зайняті військовими.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *