Уряд Польщі стверджує: українське зерно не лишається в Польщі, але витісняє нас з ринку Німеччини

Уряд Польщі стверджує: українське зерно не лишається в Польщі, але витісняє нас з ринку Німеччини

Випадків, коли транзитна українська агропродукція залишалася б у Польщі, поки що не зафіксовано, заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, повідомляє farmer.pl.

“Ні пшениця, ні кукурудза, ні ріпак. Ці продукти тут не залишаються”, – сказав він і додав, що за кілька останніх тижнів Мінсільгосп Польщі отримував повідомлення про нібито розвантаження української продукції в Польщі, яка має прямувати через країну транзитом. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «FINBALANCE».

“Жодне з цих повідомлень не підтвердилося”, – констатував Колодзейчак.

Водночас він вказав, що українська продукція витісняє польську з німецького ринку.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Якби я протестував сьогодні, я заблокував би інший кордон. Я не хочу нікому тут натякати, але Польща запровадила ембарго на продукти з України, які нас найбільше турбують. Водночас ми також бачимо протести в Німеччині й голоси німецьких фермерів, що вони не хочуть цих продуктів з України, але уряд не запровадив ембарго на ці продукти. Українська продукція також відібрала в нас німецький ринок”, – сказав заступник міністра.

Вирішити ситуацію, на його думку, має запровадження квот на товари з України, що експортуються в ЄС, і збільшення їх відвантаження в інші країни світу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *