Уряд готовий до ліквідації Держрезерву

Україні слід відмовитися від практики існування такого органу, як Державний резерв.

Так вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. На його думку, у європейських країнах існує практика використання балансуючих обсягів продуктів харчування.

За словами міністра, така практика полягає в тому, що держава через форвардні закупівлі або через інші певні інструменти створює запаси продуктів харчування та предметів першої необхідності. Ця система, на думку Петрашка, є прозорою у сенсі оновлення таких запасів.

Також міністр заявив про те, що у країні змінюватимуться підходи до теорії та практики продовольчої безпеки країни.

Як відомо, цьогорічного травня колишній глава Держрезерву Ярослав Погорілий заявляв про кричущі випадки розкрадань та інших зловживань у цій інституції. Так, йшлося про привласнення державного майна, масові розкрадання зерна на складах підприємства у регіонах, а також незаконні оборудки з нафтопродуктами Держрезерву. Тоді Погорілий заявляв, що всі документи було передано до відповідних правоохоронних структур.

Деякі українські фахівці вважають, що Держрезерв можна залишити у тому вигляді, в якому він існує й зараз, проте ефективніше використовувати його наявні потужності. Аналітики також вважають, що ця інституція може стати великим логістичним центром, яка матиме функції надання послуг підприємцям та самостійно зароблятиме гроші.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *