Уряд надасть держгарантії за кредитами малому бізнесу на 5 млрд грн

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про внесення зміни до статті 6 закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо державних гарантії по програмі доступних кредитів уряду.

В держбюджеті буде зазначено, що в 2020 році державні гарантії можуть надаватися для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, наданих суб’єктам господарювання мікро, малого та/або середнього підприємництва – резидентам України в обсязі до 5 млрд грн.

Цей законопроєкт уряд погодив ще в квітні, але тоді в ньому не було суми гарантій.

Крім цього, Кабмін схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження механізму надання державних гарантій на портфельній основі та врегулювання порядку сплати податкового боргу».

Законопроєктом пропонується внести зміни в частині створення законодавчих підстав для надання за рішенням Кабміну державних гарантій для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, наданих суб’єктам господарювання мікро, малого та середнього підприємництва у розмірі не більше 80% загальної суми та 80% за кожним кредитом.

Укргазбанк став першим банком, який видав кредит в рамках «Доступні кредити 5-7-9%» на умовах часткових кредитних гарантій державного Фонду розвитку підприємництва.

Банкіри просять уряд надати стовідсоткові гарантії за кредитами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *