Уряд передумав скасовувати обмеження зарплат в держбанках

Рішення Кабінету міністрів про скасування обмеження заробітних плат в ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку зникло зі схваленої постанови про перегляд карантинних обмежень.

На засіданні уряду 16 вересня було вирішено зняти заборону на виплату зарплат членам правління та наглядових рад державних Ощадбанку, ПриватБанку та Укрексімбанку понад ліміт у 47 тис. грн.

Обмеження щомісячних виплат винагороди та заробітної плати в період карантину створювало для держбанків «значний операційний та стратегічний ризик, пов’язаний із втратою оперативного управління та належного контролю за діяльністю банків, а також ризик невиконання банками стратегій і бізнес-планів», пояснював міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Рішення про скасування обмеження зарплат в держбанках уряд вирішив включити в постанову, яка вносить зміни до карантинних обмежень, пояснив міністр під час засідання уряду.

Зарплатні норми мали «доопрацювати» протягом доби: після доопрацювання вони зникли.

Оприлюднена постанова уряду № 848 від 16 вересня із новими карантинними правилами не містить жодної згадки про зміну чи скасування зарплатних обмежень в державних банках.

При цьому, згідно бази законодавства, розпорядження уряду №477-479-р, які з 29 квітня регулюють обмеження зарплат в трьох держбанках, досі є діючими та жодних змін до них у вересні не вносили.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *