Уряд уповноважив Марченка підписати меморандум з МВФ

Кабінет міністрів уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка на підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Таке рішення уряд схвалив на сьогоднішньому засіданні.

Марченка уповноважили на підписання листа про наміри уряду та НБУ до Міжнародного валютного фонду та меморандуму.

«Досягнута згода з МВФ щодо започаткування нової програми для України stand-by строком 18 місяців загальним обсягом $5 млрд. З урахуванням цього Україна має направити на розгляд ради директорів МВФ лист про наміри уряду України та НБУ до Міжнародного валютного фонду та меморандуму про економічно-фінансову політику. Підписується президентом, прем’єр-міністром, міністром фінансів і головою НБУ. Прошу уповноважити мене на підписання», – розповів міністр.

Ця постанова стосується лише повноважень на підписання вказаних документів, зазначив прем’єр Денис Шмигаль.

«Очікуємо підписання і отримання траншу до кінця місяця», – зазначив Сергій Марченко.

Йдеться про отримання першого траншу у $1,9 млрд в державний бюджет.

Президент Володимир Зеленський заявив, що схвалить закон про банки найближчим часом задля підписання меморандуму з МВФ до кінця травня.

«Зараз я підпишу банківський закон – останню передумову для підписання меморандуму між державою Україна та МВФ. Ми підпишемо цей меморандум, і я впевнений, що ми його підпишемо в травні. Затягувати не можна», – сказав президент.

Зазначимо, що травень завершується наступної неділі 31 травня.

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада відхилила проекти постанов, які блокували підписання закону про банки. Народні депутати відмовились підтримувати проекти постанов депутатів – позафракційного Антона Полякова та від фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського.

Верховна Рада 13 травня ухвалила законопроєкт 2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності у другому читанні та цілому.

Таким чином Україна виконала останню вимогу МВФ для підписання нової дворічної програми на $5 млрд і отримання першого траншу в розмірі $1,75 млрд наприкінці травня або в червні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *