Уряд випустить ОВДП на 20 млрд грн для здешевлення іпотеки

Кабінет міністрів схвалив випуск облігацій внутрішньої державної позики обсягом 20 млрд грн для придбання акцій додаткової емісії держкомпанії «Укрфінжитло».

Відповідна постанова щодо збільшення статутного капіталу Укрфінжитла схвалена на засіданні уряду 22 вересня, повідомляє Мінфін.

Це рішення надасть можливість поповнити статутний капітал Укрфінжитла на 20 млрд грн з подальшим спрямуванням зазначених коштів на реалізацію програм забезпечення громадян житлом на умовах іпотечного кредитування та фінансового лізингу.

Таким чином 20 тисяч українських родин, які отримують заробітну плату із державного або місцевого бюджетів, та переселенці зможуть отримати близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та 12 тис. квартир на умовах фінансового лізингу.

Постановою передбачено, що Міністерство фінансів протягом 2021 року здійснює:

• придбання у державну власність акцій додаткової емісії ПрАТ «Укрфінжитло» на 20 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики;

• випуск ОВДП у розмірі 20 млрд грн із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу до 13% річних.

Рішення прийняте згідно із законом «Про Державний бюджет на 2021 рік», відповідно до рекомендації Ради з питань участі держави у капіталі Укрфінжитла та не потребує додаткових видатків бюджету.

Наприкінці 2020 року Мінфін створив Укрфінжитло для розроблення та втілення механізму доступної іпотеки й програми лізингу у межах держпрограми «Доступна іпотека 7%».

На початку вересня Кабмін приєднав Державну іпотечну установу до Української фінансової житлової компанії (Укрфінжитло).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *