Усі платіжні картки Mastercard стануть безконтактними

Кількість безконтактних платіжних карток в обігу в 2019 році зросла в 1,2 раза – з 3,95 млн шт. до 8,64 млн шт., а їх частка на українському ринку – до 21%.

Цьому сприяло те, що з квітня 2019 року платіжна система Visa почала випускати в Україні лише безконтактні картки. Слідом за нею це планує зробити і Mastercard.

Про це повідомляє «Фінансовий клуб» в проєкті «50 провідних банків України – 2020».

«Починаючи з квітня 2021 року українські банки зможуть випускати нові картки платіжної системи Mastercard виключно з безконтактною технологією», – повідомили в українському офісі платіжної системи.

Але багато банків самостійно вже почали відмовлятися від випуску нових «контактних» карток. «З кінця 2019 року Ощадбанк абсолютно всім клієнтам видає тільки картки з безконтактним чіп-модулем. До кінця 2020-го їх частка в портфелі має зрости з 11% до 25%», – розповідає директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку Володимир Москаленко.

Ще з вересня тільки безконтактні картки випускає ПриватБанк, а технологія NFC може перетворити на безконтактну будь-яку картку. «Вже 80% клієнтів з тих, хто має пристрої з функцією NFC, переходять на оплату смартфоном. Екстраполяція цього тренду дає 100-відсотковий перехід на смартоплати протягом двох-трьох років», – зазначають у банку.

За словами директора департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Олега Кляпка, смартфони з NFC-модулем є потужним конкурентом безконтактних карток.

«Інтерес до безконтактних карток активно зростає, але водночас найсильнішими конкурентами для цієї технології є Google Pay та Apple Pay. Через це частина клієнтів переорієнтувалася на безконтактні технології без прив’язки до платіжної картки», – зазначив він.

Такі клієнти більш активні. «Після підключення NFC клієнти збільшують частоту використання приблизно на 30% порівняно зі звичайними картками», – каже заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *