Ув'язнені в Німеччині: як вони заробляють гроші

Ув’язнені в Німеччині: як вони заробляють гроші

Інтернет-магазин, товари для якого виробляють в’язні, пропонує 1500 найменувань: від магнітів на холодильник до садових лав із нержавіючої сталі. Як це працює у Німеччині?

Постачальники цієї роздрібної мережі є різні «компанії», об’єднані під егідою міністерства юстиції землі Північний Рейн — Вестфалія, а саме 28 із 35 в’язниць, що розташовані у цій землі, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Річний оборот становить близько 11 млн євро. Це досить вражаюча сума для державної організації. І попит постійно зростає.

Деякі майстерні спеціалізуються на тому чи іншому типі товарів. Але більшість все ж таки виробляє різноманітний асортимент. Наприклад, у в’язниці міста Вілліх виготовляють дерев’яні гойдалки у вигляді слонів під назвою «Фрідолін» за ціною 93 євро. Ув’язнені, які працюють у майстерні в’язниці міста Ремшайд, спеціалізуються на виробах із нержавіючої сталі та товарах зі шкіри.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

А хітом продажів можна назвати настільний футбол за 498 євро. У якийсь момент цей товар було розпродано та знято з виробництва, але через високий попит його знову внесли до списку пропозицій.

Як показує практика, особливий попит — на сезонні товари. На початку садово-городнього сезону величезним попитом користуються вироби для грилю та барбекю. Найдорожчий мангал із нержавіючої сталі коштує 620 євро. Підвісний гриль можна придбати за 370—486 євро.

У майстернях виправних установ міста Ессена та Верль виробляється особливо багато товарів для тварин. Будиночок для хом’ячка у марокканському стилі коштує, залежно від розміру, від 9,3 до 14,8 євро, годівниця для птахів у стилі німецького фахверкового будиночка з мідним дахом — 39,5 євро тощо.

До речі, взуття виробляється тільки в Ремшайді та має величезний успіх. У коментарях покупці дуже хвалять якість товару та кажуть, що замовляють уже не вперше. Взуття виготовляється на замовлення протягом кількох днів. Ціни — від 15 (сандалії) до 70 євро (чоловічі черевики на шнурках).

Все управління бізнесом та логістикою здійснює Центр процесуальної допомоги (Verfahrenspflegestelle), розташований у в’язниці міста Кастроп-Раукселе.

Товари за індивідуальними побажаннями клієнта, а також роботи, які потребують професійних навичок, виконують кваліфіковані «співробітники» з-поміж в’язнів. Спецзамовлення приймаються електронною поштою, доставка по Німеччині, як правило, безкоштовна.

Найчастіше «на замовлення» роблять меблі, при цьому ув’язнені намагаються придумати такий дизайн, якого немає на онлайн-платформі.

На думку організаторів, участь у подібних проектах надзвичайно важлива, насамперед, для самих в’язнів. Завдяки продажу зроблених своїми руками речей, їх виробник відчуває визнання та затребуваність своєї праці. І це почуття зміцнюється пропорційно до кількості проданих предметів.

Якщо говорити про фінансову сторону питання, то в середньому ув’язнені одержують базову місячну зарплату у розмірі близько 300 євро. При цьому не важливо, чи вони майструють блокнот з натуральної шкіри за ціною 35 євро у в’язниці Бохума або друкують різдвяну листівку по 5 євро у в’язниці Аттендорна. Правила вільного ринку не діють у тюремних стінах.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *