В аеропорту Японії здетонувала бомба часів Другої світової війни

В аеропорту Японії здетонувала бомба часів Другої світової війни

В аеропорту японського міста Міядзакі в середу, 2 жовтня, вибухнула американська бомба часів Другої світової війни. Через це довелося скасувати понад 80 рейсів.

На щастя, постраждалих внаслідок вибуху немає. Про інцидент повідомило японське інформаційне агентство Kyodo News. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «24 Канал».

Вибух спричинила закопана 227-кілограмова бомба американського виробництва часів Другої світової війни. Наразі фахівці з’ясовують, що стало причиною її раптової детонації.

В аеропорту Японії здетонувала бомба часів Другої світової війни

Внаслідок вибуху на рульовій доріжці утворився кратер діаметром близько 7 метрів і завглибшки 1 метр. Представники Міністерства земельних ресурсів і транспорту заявили, що в момент вибуху поблизу не було літаків.

Відновити роботу аеропорту сподіваються вже в четвер, 3 жовтня.

Довідка. Аеропорт Міядзакі був побудований в 1943 році як льотний полігон Імператорського флоту Японії, з якого деякі пілоти-камікадзе злітали на місії самогубців.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В Міноборони Японії зазначили, що в 2011 році в аеропорту вже знаходили два снаряди, які не розірвалися, згодом аналогічна знахідка трапилася в 2021 році. Загалом, на території всієї Японії все ще залишаються сотні тонн нерозірваних бомб часів війни.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *