В АМКУ збільшують на третину зарплатний фонд, – законопроект про бюджет

Проектом бюджету 2021 пропонується на третину збільшити видатки на заробітну плату працівникам АМКУ.

Проект Держбюджету на 2021 рік передбачає загальну суму видатків на Антимонопольний комітет у розмірі 310,4 млн.грн. З них 197,9 – на оплату праці. Це більш ніж на 35% перевищує показники 2019 року.

В АМКУ збільшують на третину зарплатний фонд, – законопроект про бюджет

«АМКУ тенденційно залишався «недофінансованим» органом, – відмічають у “Лізі антитрасту”. – Одні з найменших заробітних плат серед інших центральних органів влади, відсутність коштів для забезпечення виконання покладених законодавцем функцій, нестача паперу, коштів на охорону, прибирання та багато що – будні конкурентного відомства України.

Це нетипова ситуація порівняно з нашими європейським та західними колегами, де конкурентні органи фінансуються краще за більшість інших інституцій. Та закордонні експерти майже після кожного візиту в АМКУ акцентували увагу на нагальній потребі вирішення проблеми з фінансуванням Комітету.

Зрозуміло, що впливовим монополістам, які мають здатність в Україні впливати на державну політику, не вигідно мати добре забезпечений та ефективно працюючий Антимонопольний комітет. Отже недофінансування зачасти використовувалось саме для послаблення відомства.

Близькість нової очільниці відомства до президента давала надію на те, що вона зможе використати це для кардинальної зміни ситуації та переконання посадовців розірвати це «порочне коло». І хоча це підвищення не можна вважати суттєвим, бо АМКУ потребує значно більших коштів. Однак, є однозначно позитивним кроком, який має відобразитись на якості роботи Комітету та дати можливість найняти хороших фахівців.

Сподіваємось, що в стінах парламенту видатки на АМКУ не зазнають змін в бік зменшення та тенденція до збільшення фінансування відомства збережеться у майбутніх роках. А поки вітаємо Ольгу Піщанську з першою маленькою перемогою», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *