В Громадській раді доброчесності визнали маніпулювання з результатами при відборі суддів Верховного суду

Вдаючись до маніпуляцій, одних кандидатів протягували, а шанси нелояльних знижували, наголошують у Громадській раді доброчесності.

Одним із показників, за яким під час конкурсу до Верховного Суду в рамках тестування оцінювалися кандидати, була лояльність. Кандидати, які не демонстрували високої лояльності, отримували низьку оцінку на інших етапах.

Про це йдеться у матеріалі DT.UA.

Як стверджує координатор Громадської ради доброчесності Галини Чижик, підтвердженням цього є низька оцінка за результатами другого етапу, яку отримав адвокат Максим Селіванов, який був лідерах до тесту, а після нього – опинився в аутсайдерах. Психолог нібито дійшов висновку, що Селіванов не зможе бути суддею Верховного Суду, бо є приватним підприємцем і не працював у прямому підпорядкуванні.

Також, зауважила експерт, за результатами другого етапу, на якому оцінювалася добропорядність, значно знизився і рейтинг судді-викривача Сергія Бондаренка.

За словами Чижик, невідомо, що саме і яким чином члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів оцінюють у рамках критерію доброчесності. Їхні рішення, зазначила експерт, переважно не містять аргументів і мотивів.

“Таким чином, оцінка кандидата за критерієм доброчесності – це можливість протягувати одних кандидатів і знижувати шанси інших”, – підсумовує координатор Громадської ради доброчесності.

Як відомо, Верховний Суд України відмовив у відкритті провадження за позовом активістів проти президента Петра Порошенка через призначення аудитором Національного антикорупційного бюро Павла Жебрівського.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    Активисты и #грантососы во всю пытаются с себя снять ответственность за проведенный “конкурс” в Верховный #суд. Похоже, что им реально перестали платить, вот они теперь и правду решили рассказать.

    Ждем когда они честно признаются в существовании заранее согласованны списков и озвучат существовавшие тарифы за позитивные выводы.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *