В'язні, що приєдналися до ЗСУ активно готуються воювати, проходячи військову підготовку

В’язні, що приєдналися до ЗСУ активно готуються воювати, проходячи військову підготовку

В Україні завдяки законодавчим змінам до лав Збройних сил долучилися більш ніж 600 ув’язнених у рамках мобілізації. Про це повідомив очільник Міністерства юстиції Денис Малюська під час ефіру телемарафону.

За його словами, ув’язнені, які висловили бажання служити в армії, вийшли на волю і вже проходять необхідну підготовку. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Вже 613 ув’язнених вийшли та приєдналися до лав збройних сил, проходять відповідну підготовку”, – зазначив він.

Голова Мін’юсту зауважив, що відомство моніторить дотримання норм щодо мобілізації ув’язнених громадян. Це потрібно для того, щоб продемонструвати всім, хто сумнівається, що засуджені проходять тренування та отримують забезпечення, згідно зі стандартами.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року мобілізація засуджених була законодавчо заборонено.

Проте у 2024 році Верховна Рада вирішила змінити відповідні правила, ухваливши відповідний закон. Тепер ув’язненим дозволяється служити в українській армії разом з іншими військовими.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *