В Італії арештовано замок російського бізнесмена за запитом САП та НАБУ

В Італії арештовано замок російського бізнесмена за запитом САП та НАБУ

Фінансова гвардія Флоренції (Італія) наклала арешт на майно бізнесмена російського походження – представника міжнародного зернотрейдера. Про це повідомляє пресслужба САП. Арешт накладено на виконання запиту САП та НАБУ про міжнародну правову допомогу.

Зокрема, за рішенням компетентних органів Італії накладено арешт на замок вартістю 41 млн євро у Флоренції, що є речовим доказом у справі щодо завдання понад 60 млн доларів США збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

У межах досудового розслідування встановлено, що протягом липня-жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації організували укладення та виконання зовнішньоекономічних контрактів щодо продажу зернової продукції ПАТ «ДПЗКУ» за заниженими цінами підконтрольним підприємствам.

Відповідно до схеми зерно, що належало державній компанії, через низку суб’єктів господарювання на умовах післяплати було поставлено в Саудівську Аравію. Проте кошти за поставлено зерно так і не були сплачені. Як наслідок державна корпорація зазнала збитків на суму понад 60 млн дол. США. Саме за частину цих коштів і було придбано замок.

В Італії арештовано замок російського бізнесмена за запитом САП та НАБУ

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Напередодні, як повідомила «Радіо Свобода» з посиланням на італійські джерела, за запитом САП суд в Італії заарештував активи 68-річного російського бізнесмена Олексія Федоричева.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *