В Італії проводиться дисциплінарне розслідування проти трьох суддів за м’який запобіжний захід особі, що допомагала обходити санкції

Мін’юст Італії ініціював дисциплінарне провадження щодо трьох міланських суддів, вважаючи, що призначений Артему Уссу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту був явно недостатнім, повідомляє італійське видання Corriere della Sera.

Призначення домашнього арешту з боку трьох розглядаючих справу сина губернатора Красноярського краю суддів міланського апеляційного суду було «серйозною та непробачною недбалістю», заявив міністр юстиції Італії Карло Нордіо, зазначивши, що вони «не оцінили високий та конкретний ризик втечі» Усса.

Так, у поданні, на ім’я Генерального прокурора у касаційних справах Луїджі Сальвато стверджується, що, призначаючи запобіжний захід Уссу, судді не прийняли до уваги обставини, які нібито не дозволяли обмежитися домашнім арештом, які були наведені на думку міланської прокуратури в листопаді 2022 року.

Зокрема, прокуратура Мілана наполягала на утриманні Усса під вартою через його споріднені відносини з «російським політиком» та наявністю у нього значних коштів.

Втім, вважають у Corriere della Sera, судді, приймаючи рішення про домашній арешт, врахували зауваження прокуратури, вважаючи, що хоча ризик втечі Усса існував, він міг бути нейтралізований за допомогою електронного пристрою стеження.

Артема Усса було затримано в Італії за міжнародним ордером, йому загрожувала екстрадиція до Сполучених Штатів у зв’язку з підозрами в обході санкцій і відмиванні грошей, проте він утік з-під домашнього арешту.

Росіянин зламав електронний браслет і залишив будинок у районі Мілана, де він мав перебувати за розпорядженням суду.

Його було випущено під домашній арешт апеляційним судом Мілана в листопаді 2022 року невдовзі після затримання.

Про пред’явлення владою США звинувачень в обході санкцій та відмиванні грошей п’ятьом громадянам РФ, а також двом нафтотрейдерам – громадянам Венесуели – стало відомо у жовтні 2022 року. У Міністерстві юстиції США уточнили, що звинувачення за 12 пунктами висунуто росіянам Юрію Орєхову, Артему Уссу, Світлані Кузургашевій, Тимофію Телегіну та Сергію Тулякову, нафтотрейдерам Хуану Фернандо Серрано Понсе та Хуану Карлосу.

За інформацією американської влади, обвинувачені «брали участь у схемі з незаконного отримання військових технологій США і венесуельської нафти, що знаходиться під санкціями».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *