В Одесі викрито схему ухилення від сплати податків під час імпорту та реалізації взуття та вилучено товарів вартістю більше 30 млн. грн.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Одеській області викрили схему ухилення від сплати податків та вилучили велику партію взуття і аксесуарів.

В рамках проведення операції «Рубіж», «Мережа» та розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 212 КК України було встановлено місцевого підприємця, який займається роздрібною торгівлею взуттям та шкіряними виробами через власні торгові мережі під власними торговими марками, який умисно ухилився від сплати майже 5 млн. грн. єдиного податку.

Зокрема, встановлено, що фігурант імпортував на митну територію України взуття та аксесуари із порушенням митних правил. У подальшому вказані товари реалізовувалися в роздріб кінцевим споживачам за готівку без відображення у бухгалтерському та податковому обліку, через мережі спеціалізованих магазинів, у т.ч. через їх власний вебсайт в мережі Інтернет.

При цьому за документами у вказаних магазинах господарську діяльність здійснювали інші фізичні особи підприємці, які фактично йому підконтрольні, та працювали в якості продавців, комірників та ін. співробітників.

За результатами 12 обшуків, проведених в Одесі в офісних, складських та торгових приміщеннях роздрібної мережі фігуранта, вилучено чорнові записи, первинну та бухгалтерську документацію, а також взуття і аксесуари на суму понад 30 млн. грн., які передані на відповідальне зберігання.

Тривають слідчі дії.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *