В РФ відкрили 90 кримінальних справ після протестів

Співробітники правоохоронних органів Росії порушили 90 кримінальних справ після несанкціонованих акцій протестів, які пройшли в січні-лютому в регіонах країни.

Міністерство внутрішніх справ Росії також нагадало, що заплановані на найближчий час неузгоджені акції в суб’єктах РФ, анонси яких були опубліковані в інтернет-виданнях і соцмережах, заборонені через обмеження з приводу коронавірусу. «А за організацію або участь в масових заворушеннях – кримінальна відповідальність», – наголошують в російському МВС.

Раніше Генпрокуратура і Слідком Росії також нагадав, що заклики і участь у непогоджених акціях незаконні. Зроблено це напередодні оголошеної соратниками Олексія Навального акції на його підтримку 14 лютого.

Як повідомлялося, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався після отруєння його в Росії «Новачком». 2 лютого суд за поданням ФСВП замінив політику умовного терміну у справі «Ів Роше» на реальний. Суд вирішив, що Навальний має бути ув’язнений у колонії на 2 роки і 8 місяців.

23 і 31 січня, а також 2 лютого після оголошення рішення суду відбулися акції на підтримку Навального. На акціях було затримано не менше 11 тисяч осіб, порушено десятки кримінальних справ.

4 лютого голова виборчих штабів Навального Леонід Волков оголосив, що наступні масові акції на підтримку політика відбудуться навесні і влітку. Незабаром він запропонував провести локальну мирну акцію з ліхтариками у дворах 14 лютого.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *