В списке неплатежеспособных банков пополнение

Відповідно до вимог статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” 06 листопада 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення №708-рш/БТ “Про віднесення Публічного акціонерного товариства “Банк Богуслав” до категорії неплатоспроможних”.

За результатами діагностичного обстеження було затверджено необхідний обсяг докапіталізації ПАТ “Банк Богуслав”.

ПАТ “Банк Богуслав” подало до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації банку. Протягом серпня-жовтня 2017 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходів для виконання вимог із докапіталізації, зокрема, шляхом погашення непрацюючих активів, збільшення обсягу забезпечення за кредитами.

Однак, станом на 01 листопада 2017 року ПАТ “Банк Богуслав” не забезпечило виконання заходів, передбачених планом реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу, унаслідок чого банк не досяг запланованого розміру статутного капіталу та запланованого розміру регулятивного капіталу.

Розмір регулятивного капіталу ПАТ “Банк Богуслав” на 01 листопада 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, станом на 01 жовтня 2017 року 96% (5.6 тисяч осіб) усіх вкладників ПАТ “Банк Богуслав” отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 178 млн. грн.

Станом на 01 листопада 2017 року власники істотної участі у ПАТ “Банк Богуслав” – Володимир Романенко та Наталія Вакуленко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *