В Україні на тлі коронакризи реальний рівень безробіття зріс до 18%, – Рева

У Нацбанку зробили прогноз, повідомивши, що рівень безробіття в Україні у 2020 році може досягти 10%. В той самий час, колишній міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що реальний рівень сьогодні значно перевищує прогнози НБУ.

Про це повідомив “5 канал” у вівторок, 4 серпня. За словами Реви, рівень безробіття 9% в Україні спостерігався вже на початку цього року, а через пів року ці масштаби подвоїлися.

“Якщо у нас 1,5 – 1,7 мільйона осіб безробітних – згідно з методикою Міжнародної організації праці — це означає що це 9% людей безробітних. Якщо на сьогодні приблизно 3 мільйони безробітних, то цю цифру можна множити на два. Це 15-16%, до 18% активного населення у нас безробітні. Це колосальна цифра”,- повідомив ексглава Мінсоцполітики.

Рева також зазначив, що восени ці цифри можуть зрости. Причиною цьому послужить закінчення сезонних робіт на фермерських господарствах. Таким чином, осінньо-зимовий період може погіршити ситуацію по безробіттю в країні.

Варто відзначити, що бізнесмен Павло Фукс висловився про загрозу поширення коронавірусної інфекції COVID-19 щодо економічної кризи. Він вважає, що від голоду може померти більше людей, ніж від коронавірусу.

Також повідомлялося, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував “економіку тижня”, в якій заявив, що через рік в Україні мінімальна зарплата складе 6,5 тисячі гривень. Уряд запланував дане підвищення провести в три етапи

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *