В Україні стартувало виробництво німецьких безпілотників Vector

В Україні стартувало виробництво німецьких безпілотників Vector

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems запустив завод з виробництва безпілотних комплексів Vector в Україні. Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на представників українського підрозділу компанії.

Український завод Quantum-Systems розпочав роботу навесні цього року та вже випускає розвідувальні безпілотники Vector в інтересах Сил оборони. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

В Україні стартувало виробництво німецьких безпілотників Vector

На сьогоднішній день компанія займається збіркою дронів із готових комплектів, що прибувають з Німеччини, однак підприємство поступово локалізовує елементи конструкції.

Зокрема, виробники розповіли, що виготовлені безпілотники споряджаються крилами, а також CRPA-антенами прийому супутникового сигналу українського виробництва. У подальшому в планах налагодження виробництва фюзеляжу та інших елементів конструкції.

Представники Quantum-Systems розповіли, що досвід російсько-української війни показав вразливість розвідувальних дронів, котрі опираються в навігації на супутникову мережу.

В Україні стартувало виробництво німецьких безпілотників Vector

В якості альтернативи компанія наразі пропрацьовує технологію оптичної навігації на базі оновленої оптичної станції з інтегрованим програмним забезпеченням, що базується на основі штучного інтелекту AI Receptor.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Новий комплект оновлень базується на чипі Jetson Orin Nvidia та кількох датчиках. Впровадження цього оновлення дозволяє здійснювати оптичну навігацію вдень і вночі та в умовах поганої видимості, а також автоматизоване розпізнавання та ідентифікацію об’єктів за допомогою штучного інтелекту.

В якості датчика зібрані на українському підприємстві безпілотники використовують оптичні модулі Raptor з телевізійним та інфрачервоним каналом спостереження від ізраїльської компанії NextVision.

Безпілотники середнього радіуса дії Vector компанії Quantum-Systems експлуатуються в Україні з травня 2022 року. Їх постачають українському війську за фінансування урядом Німеччини.

Наразі за фінансування урядом Німеччини було надано 212 систем. У компанії повідомили, що до кінця року в Україну очікується поставка 500 БПЛА.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *