В Україні заборонять програмне забезпечення, розроблене підсанкційними країнами

В Україні заборонять програмне забезпечення, розроблене підсанкційними країнами

16 серпня, уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів». Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зауважив, що законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про санкції», визначивши нові види секторальних санкцій, зокрема заборону поширення та використання на території України юридичними особами програмних продуктів, їхніх складових частин походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції згідно із ЗУ «Про санкції», або розробником чи суб’єктом авторського права яких є юридична (фізична) особа – резидент такої іноземної держави, або юридична особа, частка в статутному капіталі якої перебуває у власності такої іноземної держави, або юридична особа, яка перебуває під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи – нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які ведуть терористичну діяльність, або програмних продуктів, їхніх складових частин, розробниками чи суб’єктом авторського права яких є іноземні юридичні чи фізичні особи, до яких застосовано санкції згідно із ЗУ «Про санкції». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Крім того, пропонується заборона програмних продуктів, створених із використанням вихідного або об’єктного коду програмних продуктів, їхніх складових частин, на які поширюються санкції, заборона доступу до електронних інформаційних ресурсів в інтернеті (вебсторінки, вебсайти, інші вебресурси), електронних комунікаційних мереж, електронних комунікаційних систем, інформаційних систем, інформаційно-комунікаційних систем.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *