В Україні затверджені умови прийому до вишів у 2022 році

Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Відповідний наказ підписаний міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Умови прийому на навчання є обов’язковими для закладів вищої освіти, а також закладів фахової передвищої освіти та наукових установ незалежно від форми власності та сфери управління (окрім вищих військових закладів та закладів зі специфічними умовами навчання).

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на основі повної загальної середньої освіти для здобуття ступеня бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) зараховуватимуться бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів, творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра – з двох конкурсних предметів.

У 2022 році для вступу прийматимуться сертифікати зовнішнього оцінювання 2019, 2020, 2021 та 2022 років.

Абсолютна більшість вступників подаватиме заяви про вступ в електронній формі. Реєстрація електронних кабінетів вступників для вступу на перший курс розпочнеться 01 липня.

Прийом документів від вступників розпочнеться 14 липня і закінчиться 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, і 22 липня – для осіб, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів.

Вступні іспити, творчі конкурси проводитимуться в кілька потоків з 01 по 13 липня включно. Водночас у період з 14 по 22 липня можуть проводитись додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для вступників, які вступатимуть на контрактну форму навчання.

Співбесіди будуть проведені з 17 до 19 липня.

Формування рейтингових списків вступників, які вступатимуть на основі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету відбудеться не пізніше 27 липня.

Вступники, які отримали рекомендації для зарахування, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 04 серпня.

Зарахування вступників за кошти державного або місцевого бюджету буде проведене 05 серпня.

Зарахування вступників, які навчатимуться за контрактною формою відбудеться не пізніше ніж 30 вересня.

Також умови прийому на навчання містять інформацію про перелік конкурсних предметів, творчих заліків та творчих конкурсів для вступу на навчання для здобуття освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра, (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), зарахування при вступі сертифікатів з іноземних мов, інші особливості вступу, зокрема, на магістерський рівень освіти тощо.

Джерело: Освіта.ua

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *