В Україні завершується розробка ракети з дальністю ураження до 700 км

В Україні завершується розробка ракети з дальністю ураження до 700 км

У квітні Зеленський повідомляв про запуск серійного виробництва нових зразків ракет. Україна наблизилася до створення власної ракети дальністю ураження близько 700 кілометрів, а також розробляє зенітно-ракетний комплекс дальністю 100 км.

Про це заявили перший віцепрезидент Національної академії наук, колишній секретар Ради нацбезпеки та оборони Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «LIGA.net».

Вони додали: у квітні президент Володимир Зеленський повідомляв, що нові зразки ракет були запущені у серійне виробництво, а за місяць до цього російські ресурси вказували на існування “глибокої модернізації” української протикорабельної ракети “Нептун” – тоді йшлося про можливе збільшення дальності ураження цього озброєння з 280 км до 400 км.

Окрім цього, 24 серпня Зеленський повідомив, що на День Незалежності українські військові вперше вдарили по армії росії новою зброєю – ракетою-дроном “Паляниця”.

А вже 27 серпня президент повідомив, що Україна створила першу балістичну ракету, вона успішно пройшла випробування.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У листопаді 2023 року начальник профільного департаменту Генштабу повідомив, що український оперативно-тактичний комплекс “Грім-2” (“Сапсан”) існує та вдосконалюється, а росіяни нехай “відчувають його дію на собі”. “Сапсан” – довгобуд, створення якого Міноборони обіцяло реанімувати у 2022-му.

У серпні 2024-го голова Мінцифри заявляв, що одна “Паляниця” коштує дешевше $1 млн. У вересні стало відомо, що Литва виділить понад $11 млн на такі ракети-дрони. У вересні голова Мінстратегпрому повідомив, що наразі основним завданням для виробника “Паляниці” є масштабування виробництва.

Голова Міноборони Умєров повідомив, що його відомство розробило ракетну програму України – партнери вже дали усну згоду її фінансувати, найближчим часом від них будуть письмові відповіді. Згодом посадовець заявив, що Україна веде переговори з партнерами про пряме фінансування, а наприкінці 2024-го або на початку 2025 року з’явиться “багато інформації” про велику ракетну програму України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *