В Україні тимчасово заборонили дві вакцини через летальні випадки

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила до окремого розпорядження дві вакцини – для профілактики дифтерії, правця та кашлюка та профілактики поліомієліту. Відповідні розпорядження оприлюднені на сайті Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

«На підставі надходження від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області повідомлення про летальний випадок при застосуванні серії 282Р6016А лікарського засобу (імунобіологічного препарату) вакцина від дифтерії, правця та кашлюка з цільноклітинним кашлюковим компонентом… тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу», – йдеться у розпорядженні Держлікслужби за підписом голови установи Наталії Гудзь.

Аналогічне розпорядження про тимчасову заборону також видане стосовно вакцини для профілактики поліомієліту Імовакс поліо серії Р3А501V.

Обидва повідомлення про летальний випадок при застосуванні вакцин цих серій надійшли з Тернопільської області. Розпорядження про заборону діють до окремого рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *