ВАКС арештував 674 млн грн на рахунку у Держказначействі

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 674 млн грн у Держказначействі, призначені для незаконного відшкодування ПДВ задіяним у корупційній схемі компаніям.

За даними Національного антикорупційного бюро, відповідну ухвалу ВАКС направив до Головного управління Державної казначейської служби в Одеській області 1 березня 2021 року.

НАБУ та САП здобули відповідні докази в результаті 39 обшуків у складських приміщеннях, які провели впродовж грудня 2020 року – лютого 2021 року (останній обшук відбувся 16 лютого) в Одеській області.

Слідство встановило не лише відсутність на складах товарів, які за документами мали б перебувати там на зберіганні, а й взагалі непридатність цих приміщень для зберігання цих товарів. Відтак, зафіксована відсутність підстав для відшкодування компаніям ПДВ.

Йдеться про понад 20 компаній, підконтрольних одній групі осіб, діяльність яких перебуває у фокусі уваги детективів НАБУ з серпня 2020 року. Слідство встановило причетність цих компаній до корупційних схем із необґрунтованого отримання відшкодування ПДВ із держбюджету.

Зазначені компанії імпортували та продавали товари в Україні, однак не відображали відповідні відомості у податковому обліку. Слідством встановлено, що ці компанії претендували на відшкодування ПДВ, подаючи до податкових органів завідомо недостовірні відомості про те, що товари нібито не продані і перебувають на зберіганні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *