ВАКС конфіскував російські активи на користь державного бюджету

ВАКС конфіскував російські активи на користь державного бюджету

20 вересня Вищий антикорупційний суд прийняв рішення про задоволення позовної заяви Міністерства юстиції України до Горіловського М.І., Буяновського В.М. та Меньшова А.М. про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.

ВАКС застосував санкцію до вказаних вище осіб, які є засновниками, контролерами та топменеджерами російської групи компаній «Поліпластик». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Міністерство промисловості та торгівлі рф включило групу «Поліпластик» до переліку організацій, які здійснюють суттєвий вплив на галузі промисловості та торгівлі в рф.

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підприємства групи «Поліпластик» активно беруть участь в імпортозаміщенні продукції, яка стала недоступна в рф через запровадження санкцій ЄС проти рф.

Вказано, що Горіловський М.І. та його бізнес партнери Буяновський В.М. і Меньшов А.М. за допомогою підконтрольних компаній групи «Поліпластик» вчиняли дії, спрямовані на підтримку загарбницької політики країни-агресора, шляхом:

  • постачання продукції групи «Поліпластик» для будівництва інфраструктурних об’єктів водовідведення в окупованому Криму на замовлення окупаційних адміністрацій;
  • участі спеціалістів дочірньої компанії групи ТОВ «НПП “Поліпластик» у розробці полімерного матеріалу для використання у виготовленні стрілецької зброї;
  • постачання полімерів до підприємств військово-промислового комплексу рф.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто активи, відповідно до яких підсанкційні особи здійснюють опосередкований контроль, а саме корпоративні права на компанії, що входили до української частини групи «Поліпластик»:

93% частки статутного капіталу ТОВ «Торгівельний дім «Євротрубпласт»;
93% частки в статутному капіталі ТОВ «Калушський трубний завод»;
93% частки в статутному капіталі ТОВ «Рубіжанський трубний завод»;
100% частки в статутному капіталі ТОВ «Полімертепло – Україна»;
10% частки в статутному капіталі ТОВ «Українська полімерна група»;
51% частки в статутному капіталі ТОВ «Кордфлекс».

Триває строк на апеляційне оскарження, відповідачі та треті особи можуть подати апеляційну протягом п’яти днів із моменту опублікування повного тексту рішення на сайті ВАКС.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *