ВАкС повернув майно провокаторам з НАБУ, справу проти яких тихесенько закрила САП

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання заступника Керівника Управління внутрішнього контролю НАБУ і вирішив долю речових доказів у закритому кримінальному провадженні.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 11 вересня.

Агенту НАБУ Сергію Боярському повернули пакет білого кольору з надписом MUBADALA (арабський інвестиційний фонд), статуетку Burj Khalifa-Dubai, дві порожні паперові коробки, запрошення MUBADALA, а також два рекламні проспекти MUBADALA, дві візитівки MUBADALA, вилучені 29.11.2017 в ході огляду приміщення ресторану «Лео».

Особові справи МВС України повернуто в це відомство, паспорт громадянина України, вилучений в ході обшуку земельної ділянки у смт. Козин, Київської області, передано в орган влади з питань громадянства, справу громадянина Ірану, вилучену під час обшуку в ГУ ДМС у м. Києві, повертають у це відомство. Також власникам віддають телефони, ноутбуки, флеш-накопичувачі.

За версією ГПУ, керівник підрозділу НАБУ Індіченко у змові з агентами Боярським (Тітєнковим) і Сікорською з метою викриття першого заступника голови ДМС створили умови для провокування і підбурювання до одержання нею $30 тис. хабара.

29 листопада 2017 агент НАБУ Сергій Боярський був затриманий СБУ і ГПУ, коли намагався передати Пімаховій частину хабара у сумі $15 тис. за сприяння у початку виготовлення документів, що підтверджують громадянство України. На зустрічі він начебто переконував чиновницю, що представляє арабський інвестиційний фонд «Мубадала».

Генпрокуратура провела обшук в елітному селищі Козин, за місцем проживання агента Катерини Сивокінь, яку насправді звуть Катерина Сікорська і котра відома участю у «бурштиновій справі».

Сергій Боярський є сином колишнього нардепа від Партії регіонів Юрія Боярського.

В лютому 2019 справу про підбурювання до хабара було закрито.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *