ВАКС розкрив подробиці отримання хабаря співробітником СБУ – Євгеном Гетманом

Вищий антикорупційний суд оприлюднив текст ухвали, якою застосував запобіжний захід до члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення від 22 серпня

За матеріалами справи, 4 серпня 2021-го член Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (далі – КРАІЛ), близько 21 год 30 хв. у приміщенні ресторану «Eshak» висловив прохання надати йому неправомірну вигоду за надання Комісією дозволу, що підтверджує відповідність приміщення для організації та проведення азартних ігор. Йшлося про такі дозволи для готелю «SLAVA» (м. Запоріжжя, вул. Жаботинського, 19) і готелю «Riverside» (м. Чернігів, вул. Шевченка, 103-А). Чиновник хотів по 45 тисяч доларів за готель.

Раніше ці заклади вже отримали відмови через нібито недоліки в заявках. Член комісії детально пояснив, що треба виправити, а також узяв пакети документів на попередню перевірку перед офіційною подачею.

Підозрюваний запевнив співрозмовника, що контролює апарат КРАІЛ і вже досяг домовленостей з іншими членами комісії, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі, надавши кожному з них неправомірну вигоду по 1 000 доларів зі своїх особистих коштів.

16 серпня Комісія видала дозволи готелям «Riverside» і «SLAVA».

20 серпня на парковці магазину «Новус» по вулиці Георгія Кірпи член комісії отримав 90 тисяч доларів і був затриманий.

Суд задовольнив клопотання прокурора і взяв чоловіка під варту із альтернативою застави у 5 мільйонів гривень. Відомо, що підозрюваний цю заставу вже вніс.

Призначаючи заставу, суд брав до уваги майновий стан підозрюваного, що в нього є заощадження готівкою — 125 тисяч доларів, ще 43 тисячі доларів належить його дружині. За 2020 рік він отримав 970 тисяч гривень зарплати. Тому застава у 5 млн гривень не є явно непомірною для підозрюваного.

Як свідчить протокол за результатами негласної слідчої (розшукової) дії від 9.08.2021, підозрюваний відвідував територію Служби безпеки України і користується автомобілем SKODA Octavia, який належить СБУ, та має службове посвідчення СБУ. Крім цього, член Комісії з регулювання азартних ігор систематично використовував BMW X5, що не зареєстрований у автоматизованій базі МВС України НАІС.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *