Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ: ситуація на фронті станом на 12 серпня

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ: ситуація на фронті станом на 12 серпня

Попри контрнаступ української армії у Курській області (рф), ворог з початком тижня активізував дії на інших ділянках фронту. Так, від початку доби вже відбулося 80 боєзіткнень проти 65 днем раніше.

Про це свідчить повідомлення Генерального штабу ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 16:00, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Так, на Харківському напрямку противник здійснив три атаки біля Тихого та Вовчанська, де досі триває один бій.

На Куп’янському напрямку відбулося 6 боєзіткнень, зокрема, в районах Берестового, Стельмахівки, Глушківки та Новоосинового, 4 з яких завершено, два — продовжуються.

На Лиманському напрямку ворог 17 разів штурмував позиції наших захисників неподалік Макіївки, Невського, Тернів та Торського. Сили оборони зупинили усі атаки.

На Сіверському напрямку точилися три бої. Противник наступав у бік Верхньокам’янського та Спірного, де зазнав поразки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Краматорському напрямку відбулося 5 боєзіткнень неподалік Часового Яру та Богданівки. Два бої завершено, ще три — тривають.

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 8 — наступали біля Залізного та Торецька. Половину атак відбито, ще 4 — тривають. Крім цього, завдали 12 авіаударів, скинувши 22 КАБи по районах Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку ворог вів штурмові дії у районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне та Скучне. 19 із 25 атак — відбито. Також вдарив НАРами по Олександрополю.

На Курахівському напрямку загарбники 5 разів безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку противник також 5 разів штурмував наші позиції біля Водяного, Костянтинівки та Вугледару. Три атаки відбито, дві — продовжуються. Крім цього, залучивши авіацію, ворог вдарив трьома КАБами у район Водяного й запустив декілька НАРів по Новодонецьку.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки, тричі атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

Від вогню ворожої артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони прикордонних населених пунктів Сумської та Чернігівської областей, як-от Мала Слобідка, Покровка, Угроїди, Бояро-Лежачі, Блешня. До того ж, противник завдав 16 авіаударів, зокрема, по Запсіллю, Могриці, Вакалівщині, Глухову, Вільшанці, Сінному, Великій Рибиці, Партизанському, Юнаківці та Локні.

Власне про сам контрнаступ ЗСУ в Курській області (рф) та його результати офіційної інформації від Генштабу не надходить.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *