Венедіктова розповіла про справи ще двох банків-банкрутів

Офіс генерального прокурора координує розслідування у провадженнях стосовно збанкрутілих банку «Фінанси та Кредит» і Брокбізнесбанку.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Генпрокурорка зокрема розповіла, що у розслідуванні розтрати 2,5 млрд грн банку «Фінанси та Кредит» слідчі зібрали докази та повідомили про підозру 6 особам, у тому числі й ексвласнику банку Костянтину Жеваго. Накладений арешт на майно вартістю, що відповідає розміру підтвердженої експертизою шкоди.

Вона також повідомила, що завершене спеціальне досудове розслідування щодо викрадення 5,5 млрд грн, які належали Брокбізнесбанку та НБУ.

«Власнику банку та його спільникам повідомлено підозру в створенні злочинної організації, розкраданні чужого майна, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Арештовано майно на суму, що покриває доведену експертним шляхом суму збитків у 866 млн грн», – зазначила Венедіктова.

За її словами, загалом Офіс генпрокурора координує розслідування у провадженнях стосовно топ-10 боржників Нацбанку та Фонду гарантування вкладів.

«Сукупна заборгованість цих банків перед власними вкладниками, не покрита виплатами Фонду, складає більше 120 млрд грн. І частина цих коштів, за даними правоохоронців, банально розтрачена та розкрадена власниками та менеджментом цих установ», – пише вона.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *