Верховний Суд виніс зразкове рішення у справі щодо перерахунку пенсій прокурорам

Верховний Суд розглянув як зразкову адміністративну справу про відмову прокуратури у видачі довідки про зарплату для перерахунку пенсій.

Про це повідомляє прес-служба Суду.

Рішення у зразковій справі № 825/506/18 Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив 16 квітня 2018 року.

У позові до прокуратури Чернігівської області позивач просив визнати неправомірною відмову у видачі довідки про заробітну плату та зобов’язати видати таку довідку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 657 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати праці працівників прокуратури» станом на 1 вересня 2017 року.

Позивач обґрунтовував свої вимоги тим, що відповідач, коли надав відповідь про відсутність у прокурорів права на перерахунок пенсії відповідно до Закону України «Про прокуратуру» у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», діяв не в межах повноважень, визначених Конституцією і законами України. На думку позивача, неправомірні дії відповідача порушують його право на звернення до пенсійного органу для отримання пенсії у більшому розмірі.

Однак Верховний Суд відмовив у визнанні неправомірними дій прокуратури Чернігівської області щодо відмови у видачі довідки про заробітну плату та зобов’язанні видати таку довідку.

Повний текст рішення з мотивувальною частиною буде виготовлено протягом п’яти днів.

Проте позивач ще має право оскаржити рішення Касаційного адміністративного суду до Великої Палати Верховного Суду протягом 30 днів з дня виготовлення повного тексту рішення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *