Верховна Рада об'єднала урядові програми "єОселя" та "єВідновлення"

Верховна Рада об’єднала урядові програми “єОселя” та “єВідновлення”

22 лютого Верховна Рада ухвалила закон, який розширює можливості українців при купівлі нового житла у кредит за програмою єОселя. Про це повідомляє урядовий портал.

Для першого внеску за житло можна буде використати сертифікат за державною програмою єВідновлення після того, як закон буде підписаний Президентом України та вступить у дію. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

«Об’єднання двох урядових програм – єОселя і єВідновлення дає змогу українцям, які втратили своє житло через війну, взяти іпотеку і скористатися сертифікатом для покриття першого внеску за нову оселю. Нещодавно ми розширили цю програму, і нині наші громадяни можуть взяти іпотечний кредит не лише для придбання квартири, але й приватного будинку або таунхаусу. Тож працюємо над тим, щоб українці мали всі можливості отримати гідні умови для себе і своєї родини», – прокоментувала Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Наразі відсоткова ставка кредиту на придбання житла за програмою єОселя для військовослужбовців за контрактом, силовиків, вчителів, медиків та науковців становить 3%, для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов, – 7%.

Програмою єОселя скористалися вже майже 7 500 українських родин, які взяли кредити на придбання житла на загальну суму 11,4 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *