Верховна Рада прийняла закон про організацію роботи судової системи

Верховна Рада прийняла закон про організацію роботи судової системи

18 липня 2024 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому проєкт закону України про внесення змін до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо організації роботи судів (реєстр. № 11283). Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

Законопроєкт розроблено з метою врегулювання деяких питань організації роботи судів та створення належних умов для функціонування судів, гарантованих Конституцією України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Для досягнення цієї мети запропоновано внести зміни до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», якими передбачити порядок призначення тимчасового виконувача обов’язків керівника апарату суду у разі відсутності у такому суді суддів, які здійснюють правосуддя, а також покладання на нього адміністративних повноважень голови суду в частині представництва такого суду як органу державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *