Вибух у суді Нікополя: обвинувачених у подвійному вбивстві звільнили

Роману Жмурко та Денису Подоляку, обвинуваченим у вбивстві Різвана Тапаєва 10 лютого 2016 року, не продовжили термін тримання під вартою, котрий сплив 3 грудня.

У кримінальній справі про подвійне вбивство було затримано трьох осіб, проте в результаті вибуху 30 листопада у Нікопольському суді, один з обвинувачених Сергій Вороновський — загинув, інші двоє були госпіталізовані.

Востаннє термін тримання під вартою продовжували 5-го жовтня до 3-го грудня.

Останнє засідання у справі відбулось 30-го листопада, але в ухвалі суду за 1 грудня не йдеться про продовження терміну тримання під вартою обвинувачених, їм лише приставили охорону. Про це зазначено в ухвалах суду, опублікованих у відкритому доступі.

«Застосувати заходи безпеки до обвинувачених — забезпечити їх особисту охорону у КЗ «Нікопольська міська лікарня №1 ДОР на час перебування в лікарні», — ідеться в тексті ухвали.

Про те, що обвинувачені наразі фактично вільні, Громадському підтвердила речниця поліції Дніппровської області Ганна Старжевська.

«Так, це дійсно правда. Проте їх наразі охороняє поліція», — зазначила вона.

У суді цей інцидент не коментують, проте, юрист Ростислав Кравець зазначив, що фактично злочинці тепер вільні через те, що прокуратура своєчасно не звернулась до суду.

«Фактично це може означати, що органи прокуратури своєчасно не звернулись до суду, відповідних органів, щодо продовження цих обо’вязквів, покладених на осіб скоєних злочинів: або запобіжні заходи, або обов’язок не відлучатись, не спілкуватись зі свідками… Продовжити їх уже немає можливості», — сказав Кравець.

Обидва перебувають у важному стані, повідомила головна лікарка Нікопольської лікарні Олена Соломаха.

«Нині вони перебувають у стабільно-важкому стані. Приблизно ще два тижні будуть у нас. Їм зробили планову операцію», — сказала вона.

30 листопада в Нікопольскому суді, де мали слухати справу про подвійне вбивство, батько одного із загиблих підірвав дві гранати. Сам чоловік та один обвинувачений — Сергій Вороновський загинули. 10 людей госпіталізували.

Дружина підривника у Нікопольському суді розповіла Громадському, що батько убитого Різвана Тапаєва дізнався про наміри підозрюваних підкупити суддю. Адвокат одного з обвинувачених слова дружини Тапаєва спростовув.

Вікторія Рощина, Настя Коріновська, ГРОМАДСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *