Від початку року аграрії отримали у користування понад 200 тисяч гектарів розмінованих земель

Від початку року аграрії отримали у користування понад 200 тисяч гектарів розмінованих земель

З початку року сапери обстежили, очистили від мін і передали аграріям понад 200 тисяч гектарів родючих земель. Лише в серпні сільгоспвиробники отримали понад 20 тисяч гектарів очищених ділянок. Про це розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, лише в серпні сільгоспвиробники отримали понад 20 тисяч гектарів очищених земель. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“Очищаючи угіддя від мін та вибухівки, наші сапери повертають життя на деокуповані та прифронтові території. Люди отримують можливість працювати на своїй землі, а регіони — можливість розвиватися”, – зазначила вона.

Уряд активно працює над пришвидшенням темпів розмінування, збільшуючи кількість машин для розмінування, саперів та операторів протимінної діяльності. На сьогодні в Україні діє 53 оператори – майже вдвічі більше, ніж на початку року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Всього з початку року оператори протимінної діяльності обстежили понад 224 тисячі гектарів, з яких у серпні – майже 23,4 тисячі гектарів.

Найбільше земель з початку року обстежено у таких областях:

Херсонська: 17,6 тисяч га в серпні, 184,5 тисяч га,
Харківська: 2,4 тисячі га в серпні, 17,5 тисяч га,
Миколаївська: 1,1 тисяча га в серпні, 12,1 тисяч га.

Від початку року аграрії отримали у користування понад 200 тисяч гектарів розмінованих земель

Додамо, що для пришвидшення розмінування Кабінет міністрів надав державним підприємствам, які є операторами гуманітарного розмінування, право залучати гроші, отримані державою від благодійних пожертв на рахунок, відкритий Міністерством економіки в Національному банку України, на розмінувальні роботи.

Окрім цього, 23 серпня Кабмін збільшив розмір частки компенсації для агровиробників, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення, з 80% до 100%. Раніше компанія “Нібулон” завляла, що аграрії не можуть оплатити навіть 20% вартості розмінування (при держкомпенсації у 80%), бо не мають грошей.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *