Відкликано законопроєкт №11195 про реалізацію санкцій – Арахамія

Відкликано законопроєкт №11195 про реалізацію санкцій – Арахамія

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія відкликав свій законопроєкт №11195 “Про механізм захисту права власності третіх осіб”, повідомила СЕО Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова.

“Сьогодні є важлива новина: відверто ризиковий законопроєкт №11195 про стягнення в дохід держави приватного майна відкликано! Нагадаю, він містив значні ризики для українського бізнесу, а саме загрозу праву власності”, – написала вона у фейсбуці. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Глазкова зазначила, що СУП спільно з комітетом Верховної Ради з питань економічного розвитку та Міністерством юстиції готова розробити новий проєкт закону.

“Упевнена, що новий законопроєкт збереже конституційні права підприємців і не створить ризиків для інвестиційного клімату в Україні”, – зазначила вона.

Як повідомлялося, законопроєкт №11195 було зареєстровано у Верховній Раді 22 квітня. Відповідно до нього, у дохід держави планувалося стягувати всі 100% акцій або часток юросіб, у яких опосередковано співвласниками виступають підсанкційні особи, тоді як акції та/або частки непідсанкційних осіб зараховуються на спеціальні ескрооу-рахунки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У разі, якщо протягом п’яти років з дня зарахування прав на цінні папери та/або часток на ескроу-рахунки непідсанкційні особи не вчинили дій для оформлення набуття права власності на них, вважається, що вони від нього відмовилися.

Водночас за прямої або опосередкованої частки санкційних осіб у капіталі до 25% рішення про стягнення всіх 100% у дохід держави ухвалює уряд, а не Вищий антикорупційний суд (ВАКС).

Із критикою законопроєкту виступили СУП і Європейська бізнес-асоціація (ЄБА), наполягаючи на проведенні антикорупційної експертизи положень законопроєкту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *