Відстрочка від мобілізації не буде забиратися у «дорослих» студентів

Відстрочка від мобілізації не буде забиратися у «дорослих» студентів

У Верховній Раді зареєстрували альтернативний законопроєкт, яким хочуть розширити перелік здобувачів освіти, що отримають право на відстрочку від мобілізації.

ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ:

Документ є альтернативою до раніше зареєстрованого резонансного законопроєкту, що скасовує відстрочку від мобілізації студентам та аспірантам, які досягли 30-річного віку та здобувають непослідовну освіту. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Новий законопроєкт скасовує одну з вимог для ненадання відстрочки від мобілізації — 30-річний вік. Тобто, відстрочку не отримають лише студенти, які здобувають другу або третю освіту (без урахування віку).

На аспірантів та докторантів ця норма не поширюватиметься — у них буде відстрочка від мобілізації (стосується лише тих, які навчаються на денній або дуальній формі).

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також в законопроєкті є важлива новела — відстрочку від мобілізації пропонують надавати всім здобувачам вищої освіти, які навчаються за спеціальностями, «яким надається особлива підтримка» (незалежно від того чи вперше здобувається відповідний рівень освіти).

Як пояснили ініціатори законопроєкту, мова йде про дефіцитні спеціальності, які потрібні для відбудови економіки. Перелік таких спеальностей має визначити МОН.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *