Військовий аналітик про вплив підриву Каховської ГЕС на можливий контрнаступ України

Військовий аналітик про вплив підриву Каховської ГЕС на можливий контрнаступ України

Форсування Дніпра навряд чи планувалося як ключовий етап контрнаступу, тож вплив підриву дамби на військові операції України буде обмеженим. Підрив російськими окупантами дамби Каховської гідроелектростанції та підтоплення десятків населених пунктів внаслідок цього навряд матиме значний вплив на ситуацію на полі бою, вважає аналітик Національного інституту стратегічних досліджень, військовий експерт Микола Бєлєсков.

Підтоплення населених пунктів поставить хрест навіть на віддаленій можливості українського наступу через Дніпро на окуповані південні регіони. Водночас Бєлєсков наголошує, що форсування річки навряд було в планах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Я не думаю, що військовий вплив буде великим, враховуючи те, що форсування Дніпра навряд чи планувалося як головний удар, а скоріше як щось додаткове до контрнаступу. І Україна, і росія тепер можуть звільнити частину сил, тому питання лише в тому, хто може швидше перекинути їх кудись”, – сказав він у коментарі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Підрив Каховської ГЕС на тлі контрнаступу українських сил

Цієї ночі російські окупанти підірвали завчасно заміновану дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого було створено загрозу підтоплення близько 80 населених пунктів. Понад 40 тисяч осіб, переважно – на окупованій території Херсонщини, потребують евакуації. Масштаби техногенної катастрофи, спровокованої росіянами, порівнюють з тактичним ядерним ударом.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *