Вік знайденої в Італії дивної фігурки жінки шокував вчених

Вік знайденої в Італії дивної фігурки жінки шокував вчених

Археологи з Департаменту давніх наук Сапієнці в Італії, де раніше знайшли затонулий храм з двома мармуровими вівтарями часів Стародавнього Риму, досліджували печеру Баттіфратта, розташовану недалеко від Поджо-Нативо в Сабіні, і виявили там глиняну жіночу фігуру, якій близько 7000 років.

Передбачається, що глиняна фігурка, зроблена в період неоліту, коли півострів був заселений першими землеробськими громадами, була пов’язана із сільським господарством і, можливо, використовувалася в ритуалах родючості. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф». Наразі вчені шукають іконографічні підписи, щоб визначити конкретну культуру, яка створила та використала жіночу фігурку.

Вік знайденої в Італії дивної фігурки жінки шокував вчених

Археологи кажуть, що риси обличчя ляльки лише схематично “натякаються”. У той же час майстер, який виготовив артефакт, виявив “велику обережність” у зображенні зачіски та прикрас на тілі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вік знайденої в Італії дивної фігурки жінки шокував вчених

Біля входу в печеру знаходиться стародавнє джерело, яке має сезонний характер і, на думку археологів, колись служило точкою тяжіння для давніх громад. Близько 7000 до н.е. печера Баттіфратта була притулком і захистом для перших жителів, які покладалися на полювання, збирання та елементарне сільське господарство для виживання. Хоча конкретні свідчення ритуалів у печері Баттіфратта у давній період обмежені, глиняна лялька переконливо свідчить про те, що вона використовувалася у церемоніальних цілях.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *