Викинув з маршрутки посеред дороги: шокуючі деталі інциденту у Києві (відео)

У Києві пасажирка вдарилася у маршрутці та знепритомніла. А водій замість надання першої допомоги висадив і просто виїхав. Життя жінки буквально врятували перехожі: якби вони вчасно не викликали швидку, могла б статися трагедія. Що ж загрожує водієві та хто має виплатити компенсацію – Дар’я Трунова з’ясовувала.

Подробиці

Вже на зупинці жінка знову знепритомніла. Врятувало те, що перехожі викликали “швидку”. Адже стався сильний крововилив через розрив селезінки. Якби медики приїхали згодом – навряд чи мама вижила б, розповідає донька постраждалої.

“У неї могло би все закінчтися смертю, якби не допомогли молоді люди. Під час операції була видалена селезінка і викачали близько 2 літрів крові”, – каже Оксана, донька постраждалої.

Третій день шістдесятитрирічна жінка у лікарні. Весь час на знеболюючих. Водій так і не погодився допомогти. Його розшукав син постраждалої, але він провини не визнає.

Водій відповів, що його підрізали. Але це також не відповідь. Він своєї вині не визнає. Намагалися знайти водія і ми. Кілька годин шукали за фото, але марно. Водії цього маршруту кажуть: і свого колегу не бачили, і про ситуацію не чули.

“Я такого не чув. Не чули нічого? Діти постраждалої вимагатимуть компенсацію від водія. Кажуть, на лікування вже витратили чимало. А попереду ще реабілітація. Їхня мама на пенсії, тому все оплачують вони”, – каже Оксана, донька постраждалої.

Лікування обійшлося в 15 тисяч гривень лише за 2 дні. Сім’я звернулася до поліції. Там розпочали розслідування за статтею порушення правил дорожнього руху. При цьому покарання може зазнати не лише водій, а й інші пасажири маршрутки, бо ніяк не відреагували, каже юрист.

“Ця ситуація передбачена Кримінальним кодексом. Це стаття, яка передбачає відповідальність за залишення особи в небезпеці. Може каратися позбавленням волі на строк до 8 років. А ось гроші має відшкодувати перевізник. Але це тільки в тому разі, якщо провину водія доведуть. Пасажирка має довести. Як варіант – хоча б надати квиток, який у столичних маршрутах найчастіше ніхто не видає. Сама ж компанія-перевізник на дзвінки сьогодні не відповідає”, – сказав юрист Ростислав Кравець.

Найпоширеніші причини ДТП в Україні:

  • перевищення безпечної швидкості руху – 34% аварій;
  • порушення правил маневрування – 22%;
  • порушення правил проїзду перехресть – 8,5%;
  • недотримання безпечної дистанції – 7,5%;
  • порушення правил проїзду на пішохідному переході – 6%;
  • п’яне водіння – 5%.

СЕГОДНЯ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *